Dutch Toilet Organisation

Dutch Toilet Organisation

DTO (Rotterdam - the Netherlands)

contact: info@dutchtoilet.com
website: http://www.dutchtoilet.com

Een toilet!

Dutch Toilet OrganisationPosted by Katalin 18 Nov, 2016 11:46:44

Feest in Voedselbos "De Wielewaal"!

Een toilet! Tot voor kort liepen de medewerkers en de gasten met een schep en een rol toiletpapier de bosjes in om Hun 'boodschap' te doen. Nu kunnen zij eindelijk op Hun gemak naar een uniek toilet: meNst-fabriek.

Wereldwijd hebben ongeveer 2,4miljare mensen geen (goede) toegang tot een toilet. Nu lijkt dit in eerste instantie alleen een probleem in arme landen. Echter, toegang tot een toilet is ook voor velen een probleem in Nederland.

Wie naar de toilet moet buitenshuis, is al snel toegewezen aan een openbare gelegenheid. Maar die Zijn Niet Altijd in de buurt. Daarnaast Is er ook niet Altijd een rioleringssysteem aanwezig om een WC op aan te sluiten. Dit is ook het geval voor Voedselbos 'De Wielewaal'.

Voorheen moesten vrijwillgers en bezoekers de bosjes in of een gat in de grond graven om hun behoefte te doen.Door de bouw van de meNst-fabriek is hier Nu een Einde aan!

De MeNst-fabriek is een uniek concept In Eindhoven, Noord-Brabant. De droog-toilet Is gebouwd van natuurlijke materialen. Ook worden de menselijke poep en urine 'meNst' als 'diamanten' behandeld. Dat Wil zeggen dat de waardevolle componenten veilig lokaal terug gebracht worden naar de bodem. De bodem van Dit bos dat ons van voedsel voorziet. Een uniek concept waarbij de gesloten Nutrienten-kringloop "van mond-tot-mond' aanwezig is. Een concept dat past in het circulaire gedachtegoed op de dag van vandaag.

Elk jaar is het Wereld Toiletdag op 19november. En dat is vandaag! Op deze dag Staan verschillende organisaties Wereldwijd still bij diegene die niet beschikken over een toilet. En dat Zijn er nog al wat. Maar liefst 2,5 Millard mensen Hebben geen toe gang tot een goed toilet. Dit lijdt tot Slechte Omstandigheden die vervolgens hoge kindersterfte veroorzaken. Jaarlijks sterven 800.000 jonge jonge kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen, en dat Zijn ongeveer 70 volle schoolklassen. Wij Zijn onze duimen aan het draaien in de hoop dat we op tijd het toilet halen. Maar dat het ook dodelijk kan Zijn, Staan we niet (Vaak) meer bij stil. En als onze buik begin te borrelen denken we, "gaat wel weer over". Dat onze meNst ook waardevolle componenten bevat, lijken we ook niet meer bij te willen stilstaan. Druk op de knop en weg is het uit onze gedachten. Door onze meNst veilig lokaal te bewerken kunnen we de waardevolle componenten weer terug brengen naar de oorsprong 'de bodem'. Het is een fundamenteel iets: we kunnen niet alleen maar blijven onttrekken uit de bodem, zonder waardevolle componenten terug te brengen. En dat terwijl het terugbrengen van meNst een normaal iets is in bijvoorbeeld Zweden en Duitsland.

Feest met ons mee Op World Toilet Day! Ben je nieuwsgierig naar wat een voedselbos is, of hoe je kan Bouwen met natuurlijke materialen, of naar het concept van een droog-toilet? Iedereen Is welkom!

Adres: Voedselbos "De Wielewaal", Eindhoven

Datum: 19 November 2016

Tijd: 14:00-16:00  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.